خوب و بد دکتر همایون مژدهی آذر محصول های آرایشی و بهداشتی را به دو گروه تقسیم می کند و می گوید: یک گروه از این مواد، عطرها، ادکلن ها و دئودورانت ها هستند که برای خوشبوکردن تن باره بهره‌گیری قرار می گیرند. گروه دوم محصول هایی هستند که برای برپایی یک کارایی خاص مثل تفریق تعریق و یا رفع یک دشوار استفاده می شوند. این محصول ها از دو بخشکلی مونث موثر و مواد نگهدارنده تشکیل شده اند.» نگهدارنده ها موادی هستند که برای ممانعت از فساد، تغییر رنگ و بدرنگ شدن ماده کارساز در خوشبوکننده باره کاربرد قرار می گیرند.

 او در پیوستگی می گوید: مواد نگهدارنده گونه ها مختلفی دارند، اما برای اینکه کمترین عارضه را ایجاد کنند باید الی بی گمان شدنی خنثی باشند و تغییری در مونث اصلی به پیشه رفته در آن برپایی نشود الی خاصیت سرطان زایی و حساسیت زایی پیدا نکنند. 

غیر ازا ین دو جزء می نا به مواد سایر رنگی اشاره کرد که در این فرآورده ها وجود داشته و صرفا برای زیبایی به کار می روند.» استعمال خوشبوکننده ها هر فرآورده ای بسته به نوع موادی که در آن به پیشه رفته است، وظیفه اش را اتمام می دهد؛ برای نمونه کارکرد عطر و دئودورانت، خوشبوکردن تن است. اسپری ضدعرق، میزان تعریق را کاهش داده و کرم مرطوب کننده نیز سطح پوست را مرطوب نگه می دارد. دکتر مژدهی آذر توضیح می دهد: ممکن است در همین کرم های نمناک کننده مواد خوشبوکننده نیز به شغل رفته باشند اما در هر حال وظیفه اش نمناک کردن پوست است. 

البته شرکت ها برای اینکه از رقیب هایشان در فرآوری محصولات مختلف جا نمانند، به خاطر تنوع در ساخت فرآورده و جذب مشتری، مواد دیگری با ویژگی های متفاوت به تولیدات شان اضافه می کنند؛

 به طور مثال، اگر ماده خوشبو یا ضدعفونی کننده به افشانه ضدعرق اضافه شود، خیلی خوب است ولی باید منتظر وقوع بازتاب های بیشتر پوستی بود.» عوارض پوستی هر فرآورده آرایشی و بهداشتی هر قدر گران بها و با کیفیت هم باشد، شدنی است مصرف آن در برخی شرایط مایه برپایی بازتاب پوستی در کسان شود. دکتر مژدهی آذر در ادامه می گوید: استفاده از این مواد در ابتدای فرمایش ممکن است عارضه ای برای مصرف کننده ایجاد نکند اما پس از مدتی شدنی است پوست فرد در پرتو تماس با این مواد مقاومت اثر دهد تا جایی که ممکن است این مواد به محض تماس سر راست با آفتاب، کارایی منفی شان را بروز دهند.

 درصورتی که پیامد هایی همانند تاول زدن، خارش، قرمزی پوست، پوسته پوسته شدن، ترشح، باقی گذاشتن لک، حساس کردن فرد به نور آفتاب رخ بدهد، فرد باید مصرف آن مواد را قطع کند. هرچند به وجود آمدن این عوارض مایه نمی شود تا مصرف آنها قدغن اعلام شود زیرا اگر محصول به شکل استاندارد تولید شده باشد بردباری وقوع این عوارض زیاد کمیاب است. البته برای وقوع این نوع عارضه ها حدی نیز تعیین شده است. پژوهش های تازه نشانه داده اند که این عوارض از هر 100 نفر ممنک است در یک نفر دیده شوند. 



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها